Αναζήτηση

Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων

Θεοδώρα Παπαδάκη

Αναπληρωματικό Μέλος ΔΣ

Η Θεοδώρα Παπαδάκη είναι Δικηγόρος Αθηνών, στον Άρειο Πάγο. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό “Λίαν Καλώς” (σε λιγότερο από 4 χρόνια φοίτησης), λαμβάνοντας κάθε χρόνο βραβείο-υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) λόγω υψηλών επιδόσεων. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, με υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατόπιν εξετασεων, από όπου έλαβε τους τίτλους “DEA Droit Communautaire” (DEA στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο) και “Diplome d’ Etudes Europeennes (Δίπλωμα Ευρωπαϊκών Σπουδών). Με υποτροφία και από το γαλλικό Πανεπιστήμιο της δόθηκε το θέμα διδακτορικής διατριβής “Η Ελλάδα ενώπιον του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων”.
Μιλά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά.
Διετέλεσε Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης επί ευρωπαϊκών θεμάτων στο Υπουργείο Εργασίας. Συνεργάστηκε με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για επεξεργασία αποφάσεων του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προς καταχώρησή τους στην Τράπεζα δεδομένων του Συλλόγου και με το Πανεπιστήμιο Αθηνών για εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων.
Δίδαξε Ευρωπαϊκό Δίκαιο σε σεμινάρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από τον Μάρτιο του 2000 συνεργάζεται, μετά από επιλογή του ΑΣΕΠ, με το “Εθνικο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης”, ως Ειδικός Επιστήμονας-Νομικός. Συμμετείχε και συμμετέχει στη διοργάνωση και διεξαγωγή επίσημων ευρωπαϊκων συνεδρίων, καθώς και σε Συμβούλια Υπουργών κατά τις ελληνικές προεδρίεςτης Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκπροσωπεί τη χώρα μας, με ενεργό συμμετοχή, σε πλήθος συναντήσεων ευρωπαϊκων, μεσογειακών, βαλκανικών χωρών, χωρων της Μαύρης Θάλασσας, σε σχέση με θέματα Δικαίου ΜΜΕ, ευρωπαϊκου δικαίου, κοινωνικής πολιτικής, ισότητας κλπ. Δημοσιεύει άρθρα σε νομικά περιοδικά και στον Τύπο. Συμμετέχει σε πλήθος Συνεδρίων, ημερίδων, σεμιναρίων κλπ, εντος και εκτός Ελλάδος και με παρουσιαση εισηγησεων.
Είναι Μέλος της Ελληνικής Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου, της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων και άλλων επιστημονικών Ενώσεων.
Ήταν υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών στις εκλογές του 2004, 2007 και 2009, καθώς και στο Ρέθυμνο στις βουλευτικές εκλογές των ετων 2015 και 2019 και στον Νότιο τομέα Αθηνών στις εκλογές του 2023. Είναι Α΄ Αντιπρόεδρος της «Παγκρητίου Ενώσεως Γυναικών».
Διετέλεσε Aναπληρωτής Γραμματέας του ΤΟΜΕΑ ΘΕΣΜΩΝ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) του ΚΙΝΑΛ, Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Εμμ. Στρατάκη, Μέλος του Τομέα Ισότητας του ΠΑΣΟΚ και της Επιτροπής διεθνών σχέσεων, Πρόεδρος της Επιτροπής ενδοοικογενειακής βίας, Μέλος διαφόρων επιτροπών του ΠΑΣΟΚ (όπως Θεσμών, Συνταγματικής αναθεώρησης, ευρωπαϊκών θεμάτων, Ισότητας, επιμόρφωσης, πολιτικών θέσεων, καταστατικού κ.λ.π.), Α΄ αναπλ. Διαμερισματική σύμβουλος στο 1ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων και Μελος πολλών Επιτροπων του, Γενική Γραμματέας στο ΔΣ της συνδικαλιστικής παράταξης Δικηγόρων Αθηνών «ΑλληλεγγύηΔικηγόρων», Μέλος της Οργάνωσης Δικηγόρων του ΠΑΣΟΚ, Γενική Γραμματέας στο ΔΣ της “Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων”, Αντιπρόεδρος στο ΔΣ της «Παγκρητίου Ενώσεως» .
Από την ηλικία ήδη των 18 ετών ήταν μέλος Διοικητικών Συμβουλίων και Πρόεδρος και πολλών άλλων πολιτιστικών σωματείων (Συλλόγου Κρητών Χαλανδρίου, Συλλόγου Αρχανιωτών, Συλλόγου Ορθιανών της Αθήνας κ.ά.), Mέλος εθελοντικών οργανώσεων, όπως οι «Γιατροί του Κόσμου», Αντιπρόεδρος στο σωματείο “Ελληνικος Ερυθρός Σταυρος”, Προεδρεύουσα στο “Κοινωφελες Ιδρυμα Ερρίκος Ντυνάν”, ορισμένη από το Δικαστήριο. Είναι συντάκτης πλήθους προτάσεων, καθώς και πολιτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών σχολίων και άρθρων.
Scroll to Top

Αναζήτηση